Засега

  • Марка: Готови за живота

Една история за грешките, постиженията и израстването.

 

Детската книга е подходяща за деца 8-12 години.

 

 

ПОРЕДИЦА "ГОТОВИ ЗА ЖИВОТА" – ISSN 2815-3693

 

 

С предговор от певицата Керана от групата "Керана и космонавтите"

 

Издател: Израстване

 

Автор: Петя Петрова

 

Илюстратор: Цвета Петрова

 

Обем: 24 страници

 

Корици: меки

 

Език: български

 

Размери: 210*297 мм., А4

 

Година на издаване: 2023

 

ISBN 978-619-92209-5-5

 

Zasega_Otkus.pdf
12,99 лв.
Базова цена: 12,99 лв.
Моля, изберете:
Подробно описание
Методи за плащане
Доставка
Подробно описание

Видео резюме на историята:

 

 

Една история за грешките, постиженията и израстването.

 

Подходяща за деца 6-12 години.

 

Десетгодишният Кристиан обича да учи, да играе на шахмат и да чете за Космоса. Нищо друго сякаш не го вълнува. Мечтата му е да бъде космонавт. Той толкова се възхищава на родителите и на дядо си, който е работил като самолетен пилот, че прави всичко възможно да бъде перфектен като тях (каквито са те в очите му). Крис по детски е решил, че за да сбъдне мечтата си – трябва да е безгрешен, без да знае, че безгрешни хора не съществуват.
В началото на историята Крис ще получи оценка, която не е очаквал и това ще задвижи поредица от лични преживявания и осъзнавания за това какво всъщност са грешките, какво можем да направим, ако сгрешим и как могат те да ни бъдат дори полезни!
 

Част от предговора към детската книга "Засега" от Керана от "Керана и космонавтите":

 

"Знам, че когато грешим, невинаги е приятно. Но ако не опитваме нови неща – как ще разберем, че обичаме шоколад, но не харесваме пръжки с праз например?! Или обратното. Как ще разберем, че обичаме да танцуваме, да рисуваме, да караме колело, да печем сладки, да пеем или пък кои са нещата, които не обичаме?! Защото да открием това, което не харесваме, е също толкова важно за нас.

Затова… Нека просто погрешим заедно, за да открием кои всъщност сме! Какво ще кажете? А и в живота няма кой да ни огражда грешките в червено.

Щастлива съм, че държите историята „Засега“ в ръце, защото от нея ще научите още повече  за грешките.

А какво по-вълнуващо от това?!"

 

 

Днес децата, точно като нас преди време, полагат огромни усилия, за да не сгрешат. Толкова се страхуват да не направят грешка, че дори отказват да опитат нещо различно от вече познатото. Притесняват се да не им се скарат или присмеят. Тревожат се дали ще бъдат приети, ако сгрешат. Дали ще бъдат обичани… Познато, нали?

Всичко това води до тревожност и напрежение в тях, което понякога избухва.

За да не се налага да потушаваме пожари, би било чудесно да отделяме време и да говорим с децата си за грешките.

Важно е те да знаят, че няма безгрешни хора и тези, които приемат себе си за такива, просто не предприемат достатъчно нови неща от страх да не се провалят. Ние, възрастните, техните родители и учители, също сме допускали, допускаме и ще продължаваме да допускаме грешки. За децата ни ще е полезно, ако им разказваме както за своите успехи, така и за своите провали, както за грешките си, така и какво сме научили от тях.

Важно е децата ни да знаят, че по-важно от това дали допускаме грешки, е как реагираме, когато сгрешим. Какво ще направим? Ще се откажем ли или ще продължим да опитваме? Ще поемем ли отговорност за грешката си като я поправим или ще я скрием от другите? Ще кажем ли „Съжалявам!“, когато сгрешим или ще се скрием зад оправдания? 

Темата за грешките, за успехите и за провалите е трудна за нас, възрастните. А какво остава за децата?! Точно затова е много важна! Необходимо е да развиваме у тях нагласа за израстване от най-ранна детска възраст. А колко хубаво би било да е чрез личния ни пример!

Бих била щастлива, ако с тази детска история успеем да помогнем на децата да променят отношението си към грешките. Вярвам, че е от изключително важност за тях и за тяхното бъдеще. Важно е за нас. Важно е за общността ни. Важно е за цялото човечество.

Петя Петрова

 

Съвременни детски книги от български автор.
 
Поредица детски книги "Готови за живота" включва истории, които готвят децата ни за важните неща от живота. Български детски книги, които са подходящи както за четене в семейството, така и за училище. Подходящи са за работата на детски психолози.
 
Тези детски книги от колекцията "Готови за живота" помагат на възрастните да говорят с децата си за важните неща от живота.
 
Отзиви от читатели: https://www.izrastvane.eu/reviews.html

Методи за плащане

Можете да заплатите Вашата поръчка по 2 начина:

 

Наложен платеж чрез услугата "Пощенски паричен превод" на куриерската служба "Спиди", с които си партнираме.

Наложен платеж е услуга, при коята стойността на покупката, дължима към "Издателство Израстване" ЕООД се събира от куриер, извършващ доставката, от името на "Издателство Израстване" ЕООД. Наложеният платеж се извършва от куриерската служба чрез услуга "Пощенски паричен превод". Преди пратката да бъде предадена на получателя или негов представител, получателят или неговият представител трябва да заплатят сумата за поръчката на куриера.

 

Предварително заплащане чрез банков превод

"Издателство Израстване" ЕООД приема плащания, направени чрез банков превод по сметката на издателството. Изборът на този вид плащане е само предложение към клиента. Избраната стока на този етап от поръчката не се отделя за потребителя. Поръчката ще бъде отделена единствено след като изпратите сканирано копие на платежното нареждане до 48 часа след направената заявка за плащане по банков път. Поръчката ще бъде изпратена по куриер единствено след постъпване на парите по посочената банкова сметка. В случай, че не изпратите копие на платежното нареждане до 48 часа след направената заявка, Вашата поръчка ще бъде отменена.

 

В случай, че желаете да направите промени по Вашата поръчка, е важно да се свържете с нас на телефон 0882900338, непосредствено след направената поръчка. Възможно е да има случаи, при които промяна на поръчката няма да бъде технически възможна, но ние ще направим възможното, за да Ви бъдем полезни.

 

Банкови детайли:
Бенефициент: "Издателство Израстване" ЕООД
Банка: ОБЕДИНЕНА БЪЛГАРСКА БАНКА АД
BIC: UBBSBGSF
IBAN: BG60UBBS80021031727650

Основание за плащане: поръчка номер................. в сайт izrastvane.eu

Доставка

Издателство Израстване работи с куриерска фирма Спиди. 

Издателство Израстване работи с куриерска фирма Спиди и ползва услугата "Пощенски паричен превод" за метод на плащане "наложен платеж". 

 

Закупените стоки се доставят до посочения от клиента адрес/офис в срок от 1 до 5 работни дни или според графика на куриерската фирма. Ако поръчката Ви е направена в неработен ден, то тя ще бъде обработена на първия възможен работен ден. 

 

Получените поръчки до 13:00 ч. се обработват в същия ден.

 

Следните случаи са изключения на гореспоменатата информация спрямо срок за доставка:

  • Забавяне на Вашата поръчка по вина на куриерската служба при форсмажорни събития и извънредни положения
  • Забавяне на Вашата поръчка, защото е направена по време на натоварени периоди, големи намаления и промоции (Коледни разпродажби и др.)
  • Ако ние или куриерската фирма не можем да се свържем с Вас

     

Цената за доставка е 4.50 за доставка до офис на "Спиди" и 5.50 за доставка до адрес, а при поръчка над 70 лв. (без да се смята цената на куриерските услуги) получавате безплатна доставка.

 

   

В случай че поръчката Ви е спешна, молим да се свържете с нас, за да можем да я обработим приоритетно (при възможност).

-- -->