Петя Петрова споделя...

Петя Петрова споделя...

13 декември 2022

Здравей! Моля те, представи се накратко…

Казвам се Петя Петрова, на 44 години съм. Имам дъщеря, която скоро ще навърши 13. Понастоящем се занимавам с писане и издателска дейност. Създадох издателство „Израстване“ през тази година. Основно пиша детски истории, които готвят децата за важните неща от Живота, като: смисъла на семейството и рода, развиване на нагласа за израстване и търсене на доброто, етикетите, съпричастността, силата на думите и благодарността. До момента съм издала „Везната на доброто“ и „Пръстенът на рода“, а много скоро предстои издаването на третата детска история от поредицата „Готови за Живота“ – „Невидимият“. Единствената книга, която съм написала за възрастни е „Другото лице на паниката“, в която съм описала своя опит с паническо разстройство.

 

Кои бяха най-хубавите моменти или периоди в твоя живот досега?

Най-хубавият период в Живота ми е появата на Лора – дъщеря ми, израстването ѝ и превръщането ѝ в добър Човек.

 

А кое е най-трудното нещо, което си преживявала?

Паническо разстройство.

 

В какво вярваш?

Вярвам, че има нещо повече от това, което виждаме на пръв поглед.

 

Вярваш ли в хората?

Аз се доверявам на хората, а те какво правят с моето доверие е техен избор – да го запазят или да го загубят.

 

А в себе си?

Различните предизвикателства, които съм преминала през годините ми дават повече увереност, но и аз, като всеки обикновен човек, имам своите страхове и съмнения. Но тях ги приемам като необходимото условие, за да давам най-доброто от себе си във всичко, което правя.

 

За какво мечтаеш? На какво се надяваш?

Да бъда добър пример за дъщеря си. Искам да ѝ покажа през моя личен пример, че всеки край е ново начало и че сами създаваме своята реалност.

 

Има ли нещо важно, за което не ти достига времето?

Не съм сигурна дали времето не ми достига или мотивацията, защото няма нещо, което да желае човек и да не може да намери време за него. Не, че не ползвам и аз често това оправдание, че не ми достига времето. J

 

Съжаляваш ли за нещо в миналото?

Не съжалявам за нищо, което е зависело от мен, а за това, което не е зависело от мен – няма никакъв смисъл да съжалявам. Старая се да живея така, че душата ми да има простор да израства. Това означава да не се примиряваш с удобното и комфорта. Там израстване наистина няма. Неслучайно съм дала това име и на издателството си – „Израстване“.

 

Важна ли е прошката в твоя живот?

С времето прощаването става все по-възможно и дори нуждата от прощаване някак избледнява, защото разбирам, че нищо от това, което съм осъждала не е чуждо и на мен. По някое време достигаш до мисълта, че най-много смисъл има да простиш само на самия себе си. Но с времето и това избледнява, защото осъзнавам, че просто всичко е било необходима част от Пътя и израстването ми.

 

Повече в миналото, в настоящето или в бъдещето живееш сега?

За съжаление, все още не успявам да присъствам максимално в настоящето. Притесненията ме пренасят неусетно в бъдещето или пък белезите от миналото ми напомнят за себе си.

 

Харесваш ли нашето време?

Щом е такова, значи трябва да е такова. Бих ли искала да променя нещо в него… Да, вероятно, но после си казвам, че ако искам нещо да е различно – то е важно първо аз самата да го демонстрирам през личния си пример. А и наистина вярвам в това, че който търси – намира. Има много хубави неща в нашето време. И аз ги намирам. Всеки ден.

 

Има ли място и пътуване, на които държиш най-много?

Няма нито място, нито пътуване, нито нещо материално, на което да държа. Важни са само хората и отношенията ми с тях. И най-хубавият дом да имаш, ако нямаш обич и спокойствие – нямаш нищо.

 

Обичаш ли Живота? Какво е той за теб сега? Опиши го с три думи...

Понякога ми дотежава Живота… Трудно е… Но после се сещам, че благодарение на Живота аз съм тук, обичам и съм обичана, прегръщам и съм прегръщана, уча и израствам заЕдно с хората около мен. Така че думите на този етап са Смисъл, Израстване, Осъзнаване.

 

Кои са най-красивите гледки на света за теб?

Може да звучи като клише, но когато видя щастливите очи на дъщеря ми – това е най-красивата гледка за мен.

 

Къде се чувстваш най-добре, като „у дома”?

Където е семейството ми – мястото не е от значение, стига да съм с тях. Домът ми е там, където са и те.

 

Какво ти дава сили да продължаваш напред в трудни моменти?

Подкрепата на семейството и приятелите ми. И онзи тънък глас в мен, който не се уморява да ми казва: „Ставай, Петя, няма начин да няма начин! Можеш!“

 

Кои хора са ти оказвали най-голяма подкрепа и влияние?

Семейството, разбира се! Всеки Човек по Пътя ми, който съм обичала. Всеки Човек, който ме е ранявал. Всички те са ми помагали да се развивам, израствам и да се променям към добро. Едните с обичта и подкрепата си, други с „изваждането“ наяве на сенките ми, защото само тогава човек може да ги приеме като част от себе си и да ги заобича. Вярвам, че така се постига цялост.

 

Искаш ли да промениш нещо у себе си?

Работя върху себе си да подбирам по-внимателно битките си или поне да ги минимизирам, защото това много изхабява. Засега неуспешно.

 

Намерила ли си призванието си?

Вярвам, че призванието ни се развива с нас самите. За мен е важно да обичам това, което правя и това ме води в Живота ми. Това, което правя във всеки конкретен момент става моето призвание. В момента призванието ми е да създавам детски истории, които да помагат на възрастните в Живота на децата да говорят за важните неща от него.

 

Страхуваш ли се от смъртта? Вярваш ли в Живота след нея?

Да, страхувам се. Вярвам, че има нещо след това, но Животът е твърде хубав, макар и труден. Ако знам, че след смъртта ще мога да се наслаждавам на хубави книги и музика, на прегръдките на хората, които обичам – тогава не бих се страхувала.

 

А какво те кара да се чувстваш жива?

Всеки път, когато обичам – аз  се чувствам истински жива. Всеки път, когато се гордея с дъщеря си. Всеки път, когато помогна на някого да намери смисъл.

 

Какво е за теб самотата?

Избор. Самотата е избор. Не е задължително да е лош.

 

Какво ти дава представа за вечност?

Да оставиш топло чувство в нечие сърце, което да „предаде нататък“ тази обич и топлина.

 

Кое е доброто, което са сторили за теб и няма да забравиш?

Подкрепата на родителите и сестра ми, след като се разведох.

 

Какви чувства изпитваш най-често?

Двете основни емоции – страх и обич, преплетени в едно. За мен те винаги съществуват заедно.

 

Ако можеше да прегърнеш някой, който не можеш – кой би бил това?

Всички свои предци, за да им отдам почитта си и да им кажа, че ги нося в сърцето си. Благодарна съм им за всичко, което са ми предали и за тяхната подкрепа!

 

Имаш ли вътрешен мир?

Не. Да се стремиш към такъв е повече от достатъчно за мен, защото не мисля, че вътрешният мир е възможно състояние за характер като моя. J

 

Какво е щастието за теб? Опиши един съвършен ден...

За мен щастието е да обичам, да знам, че хората, които обичам са добре и да обичам това, което правя. Дори едно от тези неща да присъства в един ден – то значи той е щастлив за мен.

 

Какъв съвет би дал/а, според житейския си опит, на едно дете или на другите хора въобще?

Много внимавай с непоисканото добро!

Няма нещо, което да не можеш да постигнеш, ако много го обичаш и много работиш за него.

Само за смъртта няма решение, всичко друго е разрешимо.

 

Има ли въпрос (или пък отговор), от който се боиш?

Страхувам се само от собствените си въпроси, които вероятно ще си задавам към края на Живота си: „Защо не опита това?“, „Защо не направи онова?“. Затова и се стремя да минимизирам възможността за такива.

 

Какво може да те разплаче?

Проявата на човечност ВИНАГИ ме разплаква неудържимо, но това са сълзи от добро. Когато съм много уморена, безкрайно уморена и Надеждата не ми достига – тогава плача. Тогава сълзите са, за да измият душата ми. След това ставам и продължавам.

 

А какво може да те накара да се усмихнеш?

Същото. Проявата на човечност винаги ме усмихва и разплаква в едно.

 

Ако си представиш живота си като пъзел, доколко е подреден той? Липсват ли още парчета, за да е цял и завършен?

Липсват, разбира се. Не съм сигурна, че търсенето на различни парченца от пъзела за мен някога ще свърши. Може би, когато свърши и Животът. Според мен Животът е истински пъзел, който расте заедно с нас. И край няма.

 

Какво цениш най-много в живота си? За какво чувстваш най-голяма благодарност?

Благодарна съм за  възможността да стана майка! Благодарна съм за възможността да изпитвам обич и да бъда обичана! Благодарна съм за възможността да докосвам Животите на различни хора – по един или друг повод.

 

БЛАГОДАРЯ ТИ!   

АЗ БЛАГОДАРЯ!

 

Източник: http://www.oneofusshares.com/2022/10/blog-post.html?fbclid=IwAR0eNs0xxHEJWNk5AS6cfkrgzbwcosdXsFwWJ5JdjzLIsyYu5wj7a9jjkZ4


Не успявам да достигна навсякъде физически, затова ето една среща, която успяхме да осъществим онлайн с третокласниците от СУ "Вичо Грънчаров" от град Горна Оряховица! Благодаря за поканата на г-жа Мариета Панева, която работи с моите истории в клас!

прочети още

VI ОУ „Св. Никола” Библиотека „Родина” гостува с издателство „Израстване” и детската писателка Петя Петрова на ученици от вторите и третите класове. #МаратонЧетящаСтараЗагора24

прочети още

СУ „Максим Горки” Библиотека „Родина” гостува с издателство „Израстване” и детската писателка Петя Петрова на учениците от 4.а и 4.б клас. #МаратонЧетящаСтараЗагора24

прочети още

Кой стои зад сдружение “СЪЗВЕЗДИЕ”? Това са седем дами, които са отдадени на 100% на работата за своите издателства и на това да популяризират българската детска литература.

прочети още

Честит рожден ден на мен (Издателство Израстване:)

прочети още

Докато децата ме слушат така любопитно, когато им чета – аз ще продължавам! Благодаря на Младежки център - Монтана - Youth Center Montana за възможността да се срещна с тези прекрасни деца!

прочети още

Честит празник, скъпи приятели! Благодаря за поканата на Детска градина № 17 на тази специална за мен дата! Благодаря за топлите думи и прегръдки!

прочети още

„Четяща Стара Загора 2024” за деца и ученици Автори на детски книжки, номинирани за наградата „Бисерче вълшебно”, илюстратори, психолози, студенти и организатори на събития за насърчаване на четенето ще участват в 19-ото поредно издание на маратона „Четяща Стара Загора”.

прочети още

Поредната вълнуваща среща в първото Монтесори училище в България - Петя Петрова прочете "Везната на доброто" на учениците.

прочети още

С везната на доброто, която изработиха в Майстор Пекар - Бургас специално за срещата ми днес с децата! Изработена е от хляб с квас! Беше истинска изненада да я видя! Благодаря за поканата!

прочети още

ЧНУ “Селестен Френе" се включва за втора поредна година в честването на Деня на европейските автори 25 март. По повода поканихме на среща Петя Петрова, автор на детската поредица "Готови за живота", която ни прочете част от своята книга "Везната на доброто", припоняща ни умението да откриваме хубавото около нас, дори когато ни се струва, че го няма. Тази среща насочи вниманието ни към доброто и ни накара да вярваме, че то е винаги някъде около нас и само чака да бъде открито, стига да имаме очите да го видим. А във "Френе" се учим точно на това - да подготвим очите и душите си да намират доброто наоколо, през целия ни живот и във всички възрасти, колкото и дълбоко да се скрива то понякога.

прочети още

Ииии... корицата на "Маската на гнева" се роди❗️ Остава още съвсем малко! Скоро всички, които я очакват ще могат да я държат в ръцете си! Надявам се, че до края на април ще излезе от печат. Много се вълнувам и нямам търпение! Илюстратор, разбира се, отново е прекрасната Цвета Петрова Clementine Petrova - Art & Illustration.

прочети още

Днес гостувах на едни прекрасни второкласници и третокласници в Каварна. Домакин на срещата бе Народно читалище "Съгласие – 1890". Прочетох им "Невидимият". Тези деца ми стоплиха душата с интереса, познанията и въпросите си. Веднага стана ясно, че с тях много са работили и родители, и учители! Благодаря на Читалището за поканата!

прочети още

Петя Петрова гостува в Библиотека при Народно читалище "Паисий Хилендарски - 1870" и прочете "Везната на доброто" на новите си малки приятели.

прочети още

Имаме прекрасна новинааа! “Силата на думите” е номинирана от журито на Национална награда за детска литература “Бисерче вълшебно” и е включена в краткия списък! БлагоДарим за високата оценка на всички експерти и деца, които номинираха историята ни в категория "Изследователи". Ако децата Ви са на възраст до 10 години, ще сме благодарни да подкрепите детската история "Силата на думите", част от поредицата "Готови за живота", като гласувате с индивидуален или колективен вот на https://www.biserche.com/book/silata-na-dumite/ Благодарим Ви от сърце!

прочети още

„Библиотерапията включва четене на книги, което да помогне на децата да се справят с проблемите и да осъзнаят, че не са сами и че техните емоционални реакции са напълно нормални.“ (Russell, 2009)

прочети още

Предложение #20 Носете книга в себе си, за да можете да я предложите на детето, ако има възможност да почете!

прочети още

Предложение #19 Докато четете една книга на детето си, предайте му своето собствено вълнение!

прочети още

Предложение #18 Създайте Клуб на книгите за детето си и неговите приятели!

прочети още

Предложение #17 Създайте си семейна традиция, свързана с четенето на книги по време на празниците!

прочети още

Предложение #16 Свържете любим филм на детето с книгата, по която е направен.

прочети още

Предложение #15 Би било добре да разнообразявате възможностите за четене, като понякога предлагате книги на различни носители.

прочети още

Предложение #14 Посещавайте различни събития, свързани с книги – панаири, фестивали на книгата, гостувания на писатели.

прочети още

Предложение #13 Предлагайте книги, когато е време да купувате подарък.

прочети още

Предложение #12 Внесете разнообразие – предложете книга под формата на аудио книга. Детето може да я слуша самò, а може да слушате и заедно.

прочети още

Предложение #11 Насърчаването на любов към четенето не е нужно да става само чрез четенето на книги!

прочети още

Предложение #10 След като сте прочели една книга и сте обсъдили всичко, което Ви е развълнувало, попитайте детето какво би се случило, ако историята завършва по различен начин.

прочети още

Предложение #9 Колкото важно е четенето, толкова важно е и да отделите време след това да обсъждате книгата и да споделяте нещата, които са ви развълнували.

прочети още

Предложение #8 Предложете на детето да „влезе в обувките“ на любим герой от книгата, която четете.

прочети още

Предложение #7 Ходете често до градската библиотека/читалище. Прекарвайте време там!

прочети още

Предложение #5 Правете почивки, когато четете. За развиване на любов към четенето не е нужно да вземете една книга с детето и да не я оставите, докато не я прочетете… Не!

прочети още

Предложение #5 Ако децата Ви са още малки и не могат да четат сами (но не само – можете да го направите и с по-големи деца, които могат вече да четат), може да им предложите да създадете заедно история по илюстрациите в книгата преди да я прочетете. Това ще им помогне да развият въображението си, умението си да наблюдават и намират детайлите, да мислят в перспектива.

прочети още

Предложение #4 При възпитаването на любов към четенето във Вашето дете е от съществено значение да му позволите да поеме водеща роля и то да избира книгите, които ще чете/ще му четете.

прочети още

Предложение #3 Създайте си рутина около четенето. Колкото по-рано, толкова по-добре!

прочети още

Предложение #2 Ако е възможно – обособете специален кът за четене в стаята! Не е нужно да е кой знае колко голямо, важното е да се знае, че у дома това е кътчето за четене.

прочети още

Децата обичат да имитират нас, възрастните. Те искат да приличат на мама и тате, така че възпитаването на любовта към книгите и четенето започва оттам ние да им покажем своята любов към книгите.

прочети още

Петя Петрова, автор на поредицата детски книги "Готови за живота" подготвя поредица от предложения и практични идеи как да помогнем на децата да заобичат книгите и четенето. В продължение на времето тази статия ще се обогатява отново и отново. Желанието на авторката е да сподели от своя опит на родител и професионалист с опит в образователната сфера това, което е видяла, че работи. Тя не ангажира никого с мнението си, единственото ѝ желание е да бъде полезна.

прочети още

Щастливи и благодарни сме, че такъв професионалист се присъединява към каузата на издателство "Израстване"! Интервюто, което направи Петя Петрова с нея - какво я вълнува, какво мисли за четенето и много още по любимата ѝ тема: децата.

прочети още

На 10 октомври Петя Петрова гостува на ЦДГ 32, град Добрич.

прочети още

Благодарни сме, че Диана Стефанова прие да напише предговора към новата детска история "Силата на думите"

прочети още

Днес не само децата, но и ние, възрастните, си позволяваме твърде смело лични коментари и подмятания, без да помислим и да си зададем въпроса дали нашето лично мнение е абсолютната истина. Без да мислим за чувствата на другия ние обиждаме понякога, без дори да го осъзнаваме. А децата са наше отражение и необмислените коментари и подмятания, за съжаление, са част от тяхното ежедневие. Важно е децата да знаят, че понякога има разлика между личното ни мнение и истината. Да осъзнават, че както имаме право на лично мнение, така и носим отговорност да не нараняваме другите с думите и действията си. Написах „Силата на думите“, за да припомня на децата, че думите имат сила. И веднъж изречени, те не могат да бъдат върнати, колкото и да ни се иска понякога. Затова е много важно да мислим преди да кажем нещо. И да използваме разумно силата на думите. Не е трудно да използваме тяхната сила за добро. Достатъчно е само да се поставим на мястото на другия човек, да подберем добре думите и тона си, за да успеем да го подкрепим във всяка ситуация. Петя Петрова

прочети още

Както с всяка нова история, така решихме да организираме игра с подаръци и за "Засега".Какво по-хубаво от подаръци през лятото за децата?! За да участвате, моля, запознайте се с условията на играта.

прочети още

❗️Важно е децата ни да знаят, че няма безгрешни хора❗️ Важно е да знаят, че ние, възрастните – техните родители и учители, също сме допускали, допускаме и ще продължаваме да допускаме грешки.

прочети още

Търсите ли детски книги, които са подходящи за подарък за децата в групата/класа по повод завършване на учебната 2022/2023 година? Детските истории от поредица "Готови за живота" са актуални за ежедневието и нуждите на българското училище, семейство и общество. Те помагат на децата да развиват в себе си умения, с които да са по-готови да посрещат предизвикателствата на живота. Цените за групови поръчки, които са посочени по-долу, можете да получите само като направите поръчка на телефон 0878466684, пишете ни на Фейсбук страницата или на izrastvane2022@gmail.com. Доставката до офис на "Спиди" ще бъде за наша сметка.

прочети още

Иии, най-после, новата история се роди!!!

прочети още

По повод Походът на книгите , който се провежда всяка година от 2 април - Международен ден на детската книга до 23 април - Световен ден на книгата и авторското право, Петя Петрова посети СУ "Св. св. Климент и Методий", град Добрич.

прочети още

На 30 март Петя Петрова гостува на учениците от 2. А и 2. Г клас в СУ "СВети Климент Охридски", град Добич. Тя представи "Везната на доброто". Срещата бе изпълнена с емоции и споделяне. Благодарим за поканата!❤️

прочети още

Петя Петрова гостува на учениците от 2в и 1б клас по повод Ден на европейските автори. Тя им прочете своята първа история "Везната на доброто". Децата слушаха внимателно историята на главната героиня Лори и как тя ни учи, че е важно да откриваме доброто във всяка една ситуация.

прочети още

27.03.2023 г. бе обявен за ден на Европейската инициатива "Дни на европейските автори". Този общоевропейски празник има за цел да обедини книгите, да открие за всички хора европейската литература и нейното езиково и културно многообразие.

прочети още

Петя Петрова прочете "Везната на доброто" и поговори с децата за доброто в живота, как да го откриваме - дори, когато нямаме везна:))

прочети още

Уважаеми приятели, Издателство "Израстване" създава детски книжки за важните неща от живота, за да бъдат децата ни по-готови да се справят с предизвикателствата. На 13 април имам рожден ден. Ставаме на 1 годинка! Затова решихме през месец април да раздаваме подаръци. Подготвили сме Ви и други изненади, но ще започнем с тази. Пожелаваме успех на всички!

прочети още

На 20 март, в ролята си на разказвач, Петя Петрова гостува на учениците от 1. В клас на СУ „Димитър Талев“, които решиха да се сбогуват с букварчето си в сектор Работа с деца на Регионалната библиотека, град Добрич. Тя им прочете "Везната на доброто", след което всяко дете сподели доброто в своя ден и го "сложи на везната". Днес, освен празник на приказките, е празник и на щастието. Да бъдат заедно в този прекрасен ден бе истинска радост за всички, като на финала автор и деца се разделиха с пожеланието "до нови срещи"!❤️

прочети още

Играта "Желание-Пожелание" от детската история "Невидимият" е вдъхновена от методологията на международната организация за развиване на емпатия чрез размяна на истории – Narrative4.

прочети още

На 8 март Петя Петрова се срещна с учениците от 3. В клас на СУ "Димитър Талев" в град Добрич. Авторката и децата са приятели от създаването на издателство "Израстване" и срещите винаги са много сърдечни.

прочети още

Петя Петрова печели първа награда за създаването на онлайн издателство "Израстване" в Академията за жени предприемачи в Добрич. Тази програма е разработена от Бюрото за образование и култура в Държавния департамент на САЩ.

прочети още
Срещи с децата
26 февруари 2023

Петя Петрова отново гостува на децата от различни училища в град Добрич.

прочети още

Детската ни история "Невидимият" е номинирана в краткия списък на Националната награда „Бисерче вълшебно“ 2023!

прочети още

Вярваме, че повече деца трябва да стигнат до нашите истории, затова издателство "Израстване" номинира трите детски истории от Петя Петрова в "Бисерче вълшебно".

прочети още

Петя Петрова гостува по повод Международния ден на думата "Благодаря!" в ОУ "Христо Ботев" в град Добрич.

прочети още

"Невидимият" се запознава с все повече деца!❤️ Петя Петрова гостува на второкласниците в ЧОУ "Мария Монтесори", за да им прочете историята и да обсъдят с децата какво биха направила, ако бяха на мястото на главните герои - Мартин и Виктория.

прочети още

Аида Марковска говори за"Везната на доброто" и "Пръстенът на рода". Тя написа предговора към "Пръстенът на рода", за което винаги ще сме ѝ благодарни!❤️ Аида Марковска е наше вдъхновение и пример!

прочети още

"Ти ще ги учиш да летят, но те няма да поемат твоя полет. Ще ги учиш да мечтаят, но те няма да имат твоята мечта. Ще ги учиш да живеят, но те няма да имат твоя живот. Но във всеки полет, всяка мечта и през целия им живот ще остане дирята от твоето присъствие." Майка Тереза Илюстрация: Цвета Петрова Илюстрацията е към детската история "Пръстенът на рода".

прочети още

Ние, от издателство "Израстване" сме щастливи, че в България работят много отдадени учители. Учители, които не се задоволяват с написаното в учебниците, а напротив. Търсят различни инструменти, с които да подготвят децата за живота.

прочети още

Баланс във взаимоотношенията между родители и учители. През цялото време в класната стая на 1Г се усещаше обич, топлина и радост от това, че родители, учители и ученици са заедно и могат да общуват като едно голямо семейство.

прочети още

Нямо по-голямо щастие за един автор от това да види, че и децата, и възрастните харесват историите му.

прочети още

#срещисдецата Петя Петрова, автор и издател от Добрич, представи за първи път своята нова история "Невидимият" от поредицата "Готови за живота" в Регионалната библиотека.

прочети още
Откъс от Невидимият
19 декември 2022

Третата издадена детска книга от поредицата "Готови за живота" - "Невидимият" излезе от печат. С откъс от детската история може да се запознаете в тази статия.

прочети още

"Невидимият" – една история за споделеност, съпричастност и подкрепа. Подходяща е за деца 6-12 години. Това е история за едно приятелство, което е по-силно от етикетите и трудностите, които животът ни поднася. Тази детска книга е подходяща за развиване на съпричастност в децата.

прочети още

Историята на Петя Петрова – нейната мотивация да пише за децата и да създаде издателство "Израстване".

прочети още

#срещисдецата

прочети още

Ииии корицата на "Невидимият" се роди!!!

прочети още

За едно дете доверието се усеща като безопасност.

прочети още

4-то издание на НАЦИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЯ ЗА СОЦИАЛНО-ЕМОЦИОНАЛНО ИЗУЧАВАНЕ В УЧЕБНА СРЕДА И СЕМЕЙСТВОТО 〰️ www.socialemotionalskills.eu

прочети още

Вълнуващите срещи на Петя Петрова и нейните малки читатели продължават!!!

прочети още

Петя Петрова се срещна с ученици от „Д. Талев“ в библиотеката

прочети още

Хората, които ме заобикалят... Тяхното отношение към мен... е просто отражение на моето отношение към мен самата. Те не отразяват това, което аз правя навън в света, с хората в моето обкръжение. Те отразяват това, което аз правя със себе си... опитвайки да насочат вниманието ми, да ме провокират да помисля и опитам да променя нещо. За мое добро...

прочети още
Страх от страха...
26 септември 2022

„Единственото нещо, от което трябва да се страхуваме е самият страх.” Франклин Рузвелт

прочети още

Преди време попаднах на тази статия и много ме докосна, защото беше близка до мен. Аз също като автора не се определях като такъв. Но тази идея в мен зрееше с годините и ето ме днес - с моите първи три авторски книги - вече издадени. Мечтата ми се сбъдна. Сега е важно да ѝ помогна да разцъфне. Вярвам, че статията ще Ви бъде полезна и на Вас.

прочети още

Днес случайно попаднах на едно видео на Лиса Никълс. Линк към видеото има в края на статията. Ще опитам да преразкажа накратко всичко, което видях, с добавки от себе си, защото почувствах, че всичко, което тя каза е истина.

прочети още

Всичко може да се преподаде/научи чрез една добре създадена и поднесена история. Историите са безценен инструмент, който ние, възрастните, можем да използваме, за да подготвим децата си за важните неща в Живота.

прочети още

През времето в мен изкрастализира структура, която, поне при мен, е вярната посока. Споделям я с вас. Вярвам, че ще Ви е полезна.

прочети още

Мога да обособя няколко ключови неща, от които евентуално вашият близък, преминаващ през тревожно разстройство, има нужда.

прочети още

Интервю с Петя Петрова - създател на издателство "Израстване" и автор на "Везната на доброто", "Пръстенът на рода" и "Другото лице на паниката".

прочети още

Уважаеми приятели, Издателство "Израстване" създава детски книжки за важните неща от живота, за да бъдат децата ни по-готови да се справят с предизвикателствата. Важно е тези книжки да достигнат до повече деца, родители и учители. Затова имаме нужда от Вашата подкрепа. Ще сме щастливи да се включите в играта "Пръстенът на рода" по едноимената детска история, която издадохме последно – една история за силата и подкрепата на рода. Играта стартира на 28.07.2022 г. и приключва на 05.08.2022 г. в 23:00 ч., а 10 (десет) броя от "Пръстенът на рода" ще бъдат за 10 от Вас. Пожелаваме успех на всички!

прочети още

"Пръстенът на рода" – една история за силата и подкрепата на рода. Втората детска история от поредицата "Готови за живота" на издателство "Израстване" с автор Петя Петрова.

прочети още

"Везната на доброто" – една история, която учи децата да търсят и откриват доброто. Първата детска история от поредицата "Готови за живота" на издателство "Израстване" с автор Петя Петрова.

прочети още

Преиздадената отново "Другото лице на паниката" от Петя Петрова е налична в онлайн магазина на издателство "Израстване".

прочети още
-- -->