ДЕТСКИ КНИГИ

Издателство "Израстване" е издателството на децата и на възрастните хора в техния живот – родители, учители, психолози. Всички, които искат да им помогнат да се чувстват по-добре и да са по-подготвени за предизвикателствата на Живота.

Децата учат нови неща най-добре чрез разказването на история. За да им помогнем да развият в себе си конкретни умения и компетенции, ние от издателство "Израстване" решихме да използваме силата на историите.

Всяка детска книга от поредицата „Готови за живота“ предоставя по разбираем и атрактивен начин различни практически инструменти, които да помогнат на децата да развият в себе си умения, с които те да са по-готови да посрещат предизвикателствата, които Животът неизбежно ще им предостави.

Всяка детска книга от поредицата "Готови за живота" помага на възрастните в живота на децата да намират подходящите думи и истории, за да успяват качествено да ги подкрепят както в тяхното детското ежедневие, личностно израстване, така и за живота им на възрастни.

Детските книги от поредицата "Готови за живота" са съвременни и актуални за ежедневието и нуждите на българското училище, семейство и общество. Написани са от Петя Петрова – родител и професионалист с ръководен опит в образователната система на България. Детските книги са разработени са на базата на доказано работещи методи от сферата на социално-емоционалното изучаване, практикуване на осъзнатост, развиване на емпатия, ненасилствената и асертивна комуникация, за които тя е преминала редица обучения.

Всяка детска книга от поредицата "Готови за живота" развива конкретно умение от социално-емоционалната интелигентност, но за да успеят децата ни да развият качествено умения, е важно те да започнат да ги учат в ранна детска възраст, затова и детските ни книги са ориентирани към детската възраст 6 - 12 години. 

"Везната на доброто" е една история, която учи децата как да търсят и откриват доброто в деня и Живота си, защото то винаги е там. То съществува, дори понякога да ни е трудно да го видим. Предговор от Димитрина Проданова - детски психолог.
 
"Пръстенът на рода" е една история за силата и подкрепата на семейството  и рода, с която децата да си припомнят колко е важно да познават и почитат историите на своите предшевственици, за да могат да продължат напред по своя Път, по-силни и по-готови. За себе си и за тези след тях. Предговор от Аида Марковска - родов терапевт.
 
"Невидимият" е една история за споделеност, съпричастност и подкрепа, в която децата научават колко е важно да не поставяме етикети, да не съдим, да се поставяме на мястото на другия. Много съм щастлива, че тази история беше номинирана за краткия списък на Националната награда "Бисерче вълшебно". Предговорът от Директора на глобалната организация Narrative4 ще бъде включен във втория тираж.

 

марки
Подреди по
-- -->